Учасники протесту профспілок під Кабміном озвучили “ультиматум владі”

Учасники протесту профспілок під Кабміном озвучили “ультиматум владі”

Укрінформ
Учасники Всеукраїнської акції протесту профспілок під будівлею Кабінету міністрів вимагають від влади забезпечити розвиток вітчизняного виробництва для створення робочих місць в Україні.

Відповідну вимогу озвучив під будівлею Кабінету міністрів голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перше, що ми ставимо як вимогу, як ультиматум владі - забезпечити розвиток вітчизняної економіки для створення робочих місць в Україні", - заявив Осовий.

Він стверджує, що на марш протесту в середу в Києві вийшли 20 тисяч спілчан.

Читайте також: Під Кабміном облили невідомою речовиною двох депутатів

Серед інших вимог, які вони висувають, за словами Осового, встановити з 1 січня 2019 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на рівні 5 167 грн, забезпечити мінімальний рівень зарплати не нижче 7700 грн, а пенсії - не нижче 2840.

Окрім того, наголосив Осовий, учасники акції вимагають від уряду передбачити у держбюджеті на 2019 рік видатки на освіту 7% ВВП,на охорону здоров'я - 5%.

Також ФПУ вимагає від уряду не підвищувати ціни на газ, паливо, тарифи на житлово-комунальні послуги, транспортні послуги.

Як повідомила Укрінформу представник профспілки освіти Інна Михальчик, 9 жовтня в регіонах України проводилися регіональні протестні акції. За її словами, сьогодні завершальна акція, на якій зібралися представники профспілок різних галузей.

Вона також наголосила, що акція мирна.

Як повідомлялося,у Києві проходить другий етап Всеукраїнської акції протесту профспілок,у якій беруть участь кілька тисяч учасників.

Учасники почали рух від парку Тараса Шевченка, прямуючи до Кабінету міністрів та Верховної Ради.

Ходу супроводжують правоохоронці. На місці працює поліція діалогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-