На Софійській площі завершився молебень за автокефалію

На Софійській площі завершився молебень за автокефалію

Укрінформ
На Софійській площі у столиці завершився молебень за Україну та автокефалію української православної церкви.

Участь у молебні взяли Президент України Петро Порошенко, предстоятель УПЦ КП Філарет, митрополит УАПЦ Макарій, єпископ УГКЦ Богдан Дзюрах, президент Українського біблійного товариства Григорій Комендант, митрополит Білоцерківський і Богуславський УПЦ МП Августин, ординарій Києво-Житомирської дієцезії римо-католицької церкви єпископ Віталій Кривицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед початком молебню глава держави та духовенство виступили з промовами щодо важливості отримання Томосу українською православною церквою. Після виступів владики різних церков промовили молитви.

Завершився молебень молитвою «Боже великий єдиний нам Україну храни», під час якої на великих мультимедійних екранах, встановлених на площі демонструвалися найвизначніші українські церкви та святині.

Наразі люди з Софійської площі здебільшого розійшлися. Як казали учасники молебню кореспондентові агентства, надалі вони підуть хто до своїх церков, Володимирського собору, а хто на урочисті святкування Дня захисника України, або ж додому. Поліція вже відновила рух вулицею Володимирською, який був частково обмежений на час молебню, а також розбирає металеві конструкції, якими було огороджено площу від вулиці.

Читайте також: Молебень на Софійській зібрав кілька тисяч людей

Як повідомлялося, Синод Вселенського патріархату 11 жовтня прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, та обере її предстоятеля.

Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет 11 жовтня висловив переконання, що об'єднавчий архієрейський собор буде скликано найближчим часом.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-