У Києві з’явиться вулиця Юрія Іллєнка

У Києві з’явиться вулиця Юрія Іллєнка

Укрінформ
На пленарному засіданні Київської міської ради 11 жовтня депутати підтримали перейменування вулиці Мельникова на честь українського кінорежисера Юрія Іллєнка.

Відповідне рішення підтримали 63 депутати, інформує прес-служба Київської міськради.

“Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали  перейменування столичної вулиці. Відповідно до рішення, вулиця Мельникова, що знаходиться у Шевченківському районі, носитиме ім’я Юрія Іллєнка. Рішення підтримали 63 депутати”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це перейменування пройшло громадські обговорювання на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО. Зміну назви вулиці Мельникова підтримали 1490 громадян, це 67% тих осіб, які долучилися до голосування.

Юрій Іллєнко – талановитий український кінорежисер, кінооператор, сценарист, актор, продюсер, автор кінострічок "Криниця для спраглих", "Білий птах з чорною ознакою", "Лебедине озеро. Зона".

Читайте також: Що не день, то нагорода, або Як українське кіно підкорює світ

Іллєнко – народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, Державної премії імені Олександра Довженка за внесок у кіно, академік Академії мистецтв України, єдиний з України академік Європейської кіноакадемії, кінопедагог. Був одним із творців нового напряму в кінематографі — "українського поетичного кіно".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-