Гаряча вода для Києва: Мінфін дав 730 мільйонів на погашення боргу

Гаряча вода для Києва: Мінфін дав 730 мільйонів на погашення боргу

Укрінформ
Мінфін та Держказначейство повністю перерахували 729,56 млн гривень для погашення різниці в тарифах, щоб відновити у Києві безперебійне постачання теплової енергії. 

Про це повідомляється на сторінці Мінфіну у Facebook.

"3 жовтня Міністерство фінансів України та Державна казначейська служба повністю перерахували 729,56 млн гривень додаткової субвенції для погашення різниці в тарифах, щоби відновити у Києві безперебійне постачання теплової енергії. 10 жовтня має відбутися засідання Господарського суду м. Києва, на якому має бути ухвалена мирова угода між м. Києвом та НАК “Нафтогаз України” щодо передачі боргів ПАТ “Київенерго” до КП “Київтеплоенерго", - йдеться у повідомленні.

Після отримання ухвали, до 12 жовтня включно, будуть укладені договори між ПАТ “Київенерго” до КП “Київтеплоенерго” про передачу кредиторської заборгованості, а після цього - орієнтовно 16-17 жовтня - між КП “Київтеплоенерго” та НАК “Нафтогаз України” на постачання газу.

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня 2018 р. Кабінет міністрів України прийняв постанову №705, якою залучено додаткові кошти для погашення різниці в тарифах на комунальні послуги місцевим бюджетам.

Нафтогаз припинив постачання газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго".

Нафтогаз вимагав, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство "Київтеплоенерго", ставши правонаступником боргових зобов'язань КП "Київенерго". Місто ж наполягало на тому, що кияни не повинні сплачувати борги, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

Читайте також: У Кличка кажуть, що киянам не дадуть гарячу воду 10 жовтня

Заборгованість Київенерго перед НАК "Нафтогаз" становить приблизно 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед Київенерго - приблизно 2,6 млрд грн. Водночас існує зобов'язання держави перед Київенерго - це різниця в тарифах в обсязі 729 млн грн. Саме цю суму (729,5 млн грн) Кабмін виділив на погашення заборгованості.

11 вересня Київрада ухвалила рішення про прийняття комунальним підприємством "Київтеплоенерго" боргів Київенерго перед Нафтогазом за умови, що Київенерго передасть КП джерела для погашення боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-