У Кличка кажуть, що киянам не дадуть гарячу воду 10 жовтня

У Кличка кажуть, що киянам не дадуть гарячу воду 10 жовтня

Укрінформ
Гаряче водопостачання у Києві не поновлять 10 жовтня, оскільки укладення договорів із газопостачання можливе лише після ухвалення Господарським судом Києва мирової угоди між київською владою та Нафтогазом та Київенерго.

Про це на пленарному засіданні Київської міської ради заявив перший заступник міського голови Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми остаточно визначили робочий варіант мирової угоди, яка є запорукою укладання угод між Київтеплоенерго і НАК "Нафтогаз". Цей проект завтра піде на узгодження наглядової ради НАК "Нафтогаз", наглядової ради Київенерго, а також у понеділок буде розглянутий на комісії Київради з питань житлово-комунального господарства. Після цього 10 жовтня призначено засідання Господарського суду м. Києва з цього питання. Ми сподіваємося, що ця угода буде затверджена рішенням суду. І одразу після отримання ухвали суду, ми сподіваємося, що зможемо укласти договори на газопостачання. Наголошую що 10 жовтня - це дата укладення договорів, а не відновлення гарячого водопостачання", - сказав Пантелеєв.

Він уточнив, що Мінфін переказав кошти, виділені урядом для теплопостачальних підприємств Києва на погашення заборгованості, лише ввечері 3 жовтня.

За словами Пантелеєва, наразі без гарячої води залишаються Оболонський, Подільський, Святошинський, більшість споживачів Деснянського району, частина Соломянського та Дніпровського районів. Гаряче водопостачання в Києві залишається в тих районах, які отримують теплоносії від ТЕЦ 5, Дарницької ТЕЦ, а також від заводу "Енергія".

Раніше народний депутат, радник мера Києва Дмитро Білоцерковець висловив сподівання, що керівник «Нафтогазу» Андрій Коболєв 10 жовтня підпише мирову угоду з КМДА щодо боргів “Київенерго” і кияни через тиждень-півтора після цього зможуть отримати гарячу воду.

Як повідомлялося, Нафтогаз припинив постачання газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго".

Нафтогаз вимагав, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство "Київтеплоенерго", ставши правонаступником боргових зобов'язань КП "Київенерго". Місто ж наполягало на тому, що кияни не повинні сплачувати борги, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

Читайте також: Гаряча вода для Києва: Гройсман каже, тепер справа за Нафтогазом і Кличком

Заборгованість Київенерго перед НАК "Нафтогаз" становить приблизно 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед Київенерго - приблизно 2,6 млрд грн. Водночас існує зобов'язання держави перед Київенерго - це різниця в тарифах в обсязі 729 млн грн. Саме цю суму (729,5 млн грн) Кабмін виділив на погашення заборгованості.

11 вересня Київрада ухвалила рішення про прийняття комунальним підприємством "Київтеплоенерго" боргів Київенерго перед Нафтогазом за умови, що Київенерго передасть КП джерела для погашення боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-