Міжнародний марафон стартував на столичному Хрещатику

Міжнародний марафон стартував на столичному Хрещатику

Фоторепортаж
Укрінформ
У Києві в неділю, 7 жовтня, стартував міжнародний марафон 9th Wizz Air Kyiv City Marathon, в якому беруть участь понад 11 500 бігунів із 45 країн світу. 

Про це поінформували організатори заходу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Маршрут марафону пролягатиме центральними вулицями Києва в одне коло. Старт відбувся на вулиці Хрещатик. Там і фінішуватимуть учасники.

Відкриваючи марафон, генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черницький подякував усім учасникам.

“Величезна подяка усім вам за те, що ви несете цю культуру у собі, у своїх родинах, містах та країнах. Сьогодні понад 11 500 осіб вийдуть на старт. 4 тисячі людей приїхало до Києва, щоб пробігти марафон, 1,5 тисячі пробіжать дистанцію 42,195 км” - наголосив Черницький. 

Читайте також: Wizz Air Kyiv City Marathon збере 11,5 тисячі учасників із 45 країн

За словами організаторів, у програмі марафону заплановано шість індивідуальних забігів на таких дистанціях: 42,195 км, 21,0975 км, 5 км та благодійні дистанції на 5 км під назвою Avon Pink Run та на 2 км. У 2018 році вперше пройде естафетний забіг: 3х10 км+1х12 км Wizz Air Kyiv City Marathon Relay.

Організатори також повідомили, що цього року призовий фонд збільшено, він становить 143 тисячі 500 гривень. Нагороджувати будуть абсолютних переможців серед чоловіків та жінок на дистанції 42,195 км. Він буде розподілений між п’ятьма першими фінішерами серед чоловіків та жінок в абсолютній першості. Грошову винагороду також отримають ті учасники, що посядуть перше, друге і третє місця в семи вікових категоріях серед чоловіків та жінок. Також головний приз Run Ukraine Running League 2018 – участь у престижному міжнародному марафоні. 

За словами організаторів, цього року Київський марафон отримав найвищу оцінку – 5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації. Це - найвищий рівень сертифікації та оцінювання, який розроблений провідними фахівцями Європи.

Під час Київського марафону відбудеться Family Run, участь в якому може взяти сімейна команда у будь-якому складі, навіть батьки з маленькими дітками на руках та у візочках. 

Крім того, цього року на київському марафоні 9th Wizz Air Kyiv City Marathon вперше на старт абсолютно нової дистанції у 10 км під назвою “Гордість нації: ветеранська десятка” вийдуть ветерани війни, родин загиблих, волонтери, громадські діячі та ветерани інших країн. Це соціальна ініціатива, яка має на меті привернути увагу суспільства до проблем ветеранів, а також показати важливість спорту в їхньому житті. Участь в забігу братимуть різні роти та взводи української армії, ветерани бойових дій, колишні бійці АТО, добровольці, діючі військовослужбовці, а також для участі запрошені військові з 7-ми країн світу: США, Великої Британії, Канади, Литви, Данії, Грузії, Польщі.

На дистанції 2 км в рамках 9-го Київського марафону відбудеться благодійний забіг. Цього року учасники марафону збиратимуть кошти на обладнання кабінету реабілітації Інституту травматології та ортопедії НАМН України. Адже саме до цього клінічного закладу щороку звертаються за допомогою тисячі пацієнтів (серед них і легкоатлети), які мають захворювання суглобів. Зазначалося, що для повноцінної та швидкої реабілітації потрібне належне сучасне обладнання, якого в Інституті травматології та ортопедії НАМН України наразі недостатньо. Навесні під час 8th Nova Poshta Half Marathon було зібрано 120 000 грн на придбання обладнання для цього кабінету, проте цього недостатньо для надання повноцінної реабілітації пацієнтам.

Також у рамках київського марафону пройде 10-й ювілейний “Фандрайзинг марафон”. Його мета – збір коштів на підтримку проектів 15-ти благодійних фондів на платформі Української біржі благодійності та фонду “Таблеточки”. Збір коштів триватиме до 12 жовтня включно.

Міжнародний марафон на Хрещатику / Фото: Сірик Анатолій, Укрінформ

Як повідомлялося, Київський марафон 9th Wizz Air Kyiv City Marathon – один із семи етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2018, що включає у себе старти в п’яти містах України: Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Запоріжжя. Ліга орієнтована на любителів бігу, серед яких по завершенню останнього етапу визначать переможців серед чоловіків та жінок. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-