Wizz Air Kyiv City Marathon збере 11,5 тисячі учасників із 45 країн

Wizz Air Kyiv City Marathon збере 11,5 тисячі учасників із 45 країн

Укрінформ
У IX Wizz Air Kyiv City Marathon візьмуть участь 11 500 учасників із 45 країн світу.

Про це поінформував на прес-конференції генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року ми очікуємо 11 500 бігунів із 45 країн світу. 250 із 600 іноземних учасників приїдуть бігти марафон 42 кілометри", - сказав Черніцький.

Він наголосив, що однією з ідей, яку прагне розвивати марафон, - це фандрайзинг.

"Нам хочеться, щоб люди розуміли, що за допомогою марафону можна зробити щось дуже гарне, що бігти можна не тільки заради власного результату, а щоб допомогти іншим. Це дуже крута модель, тому що ти є співучасником, а не просто перерахував якісь кошти на благодійність", - підкреслив Черніцький.

Також він повідомив, що цього року є нова дистанція - це "Ветеранська десятка" у 10 км.

"Ми підтримуємо проект "Ветеранська десятка". Саме такі проекти здатні змінювати світ. І марафон є прикладом того, що кожен здатен змінювати світ, будучи там, де він є, і займаючись тим, чим займається", - наголосив Черніцький.

Щодо безпеки на марафоні він додав, що її забезпечуватимуть близько тисячі волонтерів та 500 співробітників поліції, які будуть на постах. Загалом же будуть 20 бригад машин по всьому маршруту, включно зі “швидкою допомогою”.

Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, голова Національної ради спортивної реабілітації захисників України Вадим Свириденко, своєю чергою, наголосив, що впродовж 2 років вони співпрацюють з командою марафону і цьогоріч ветерани бігтимуть дистанцію 10 км.

"Нам дуже потрібна ця "десятка". Це дуже важлива для нас дистанція. Я вже брав участь в Run Ukraine, ми зробити фандрайзинг, щоб зібрати гроші на спортивні протези. Так що доля нас об'єднала 2 роки тому. Дуже багато ветеранів, які мали поранення, вже отримали спортивні протези, і можуть приєднатися на цю "десятку", що проходить в рамках проекту реабілітації учасників АТО і патріотичного виховання", - сказав Свириденко.

Читайте також: 300 км/год на велосипеді: американка оновила світовий рекорд

Він додав, що у Київському марафоні візьмуть участь близько 300 ветеранів. Зокрема, 150 ветеранів АТО, серед яких і ті, які отримали поранення. Також приїдуть ветерани зі США, Польщі. Будуть бігти діючі військові, багато з яких теж пройшли АТО, - це десантники, прикордонники, представники від Нацполіції та інших служб. Серед ветеранів є і поранені, люди з інвалідністю, серед них двоє тих, які втратили зір. Один бігтиме 42 км, другий - 10 км на спортивному протезі. Це киянин Сашко Попруженко та Сашко Дарморос із Хмельницького.

Свириденко запросив всіх на марафон, "щоб підтримати і нашу "десятку", й інші дистанції". Забіг почнеться 7 жовтня о 10:20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-