"Ніч на Банковій": для активістів проведуть тренінги

Фото
Укрінформ
На акції "Ніч на Банковій" під Адміністрацією Президента активісти не лише озвучать вимоги до влади розслідувати напади на представників третього сектору, а й проведуть спеціальні тренінги для охочих.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, учасникам акції розповідатимуть про те, як надати першу медичну допомогу у випадку насильницьких дій.

Планується, що акція триватиме до третьої ночі 28 вересня.

Наразі продовжуються виступи активістів.

Акція "Ніч на Банковій" / Фото: Худякова Олена, Укрінформ

Поліція вже закликала учасників акції під АП не порушувати громадський порядок.

Як повідомляв Укрінформ, захід проходить під гаслом "Не мовчати. Мовчання вбиває". Також активісти встановили намет з фотографіями жертв насильницьких дій. На спеціально встановленому екрані демонструються відеокадри з побитими активістами.

Доступ до Адміністрації Президента вулицею Банковою закритий правоохоронцями. Ситуація наразі спокійна.

Як повідомлялося, напередодні представники громадянського суспільства України оприлюднили відкриту заяву з вимогами до української влади та анонсували "Ніч на Банковій" під Адміністрацією Президента - акцію солідарності із громадськими діячами, численні напади на яких не розслідуються належним чином, а замовники залишаються непокараними.

Глава держави Петро Порошенко вже відреагував на акцію. Президент вимагає від генпрокурора Юрія Луценка та глави МВС Арсена Авакова розслідування замахів на громадян з активною життєвою позицією.

Читайте також: "Ніч на Банковій": у Києві протестують через напади на активістів

У прес-службі Адміністрації Президента Укрінформу повідомили, що "Петро Порошенко незадоволений загальною криміногенною ситуацією в країні, і вимагає, щоб на координаційній нараді з питань боротьби зі злочинністю було розглянуте це питання, і чекає відповідного звіту".

У четвер генеральний прокурор Луценко повідомив, що планує у першій декаді жовтня провести спільно з Міністерством внутрішніх справ координаційну раду через репресії активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-