Киянам почали відрізати каналізацію

Киянам почали відрізати каналізацію

Відео
Укрінформ
Київводоканал провів показове відключення каналізаційного стоку у багатоквартирному будинку на вулиці Павла Тичини, мешканці якого заборгували 24 тис. гривень за холодну воду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з презентації "дієвого методу боротьби з неплатниками".

"Ми виконуємо роботи з обмеження водовідведення боржника за послуги Київводоканалу (водопостачання та водовідведення). Процедура триває від 10 до 30 хвилин. Каналізаційний стояк обстежується за допомогою пристрою Chop-2008, оснащеного камерою. На телевізорі ми бачимо, що відбувається усередині, бачимо вивід з квартири, яку треба відключити. Якщо все добре, готуємо заглушку, яка блокує водовідведення, занурюємося у каналізаційний стояк та блокуємо квартиру", - розповів головний інженер розрахункового департаменту Київводоканалу Олександр Кущ. 

Для розблокування каналізації потрібно погасити борг перед водоканалом або оформити реструктуризацію, а також оплатити послугу з підключення до каналізації, вартість якої становить орієнтовно 2 тис. грн. Київводоканал не радить намагатися самостійно прибрати заслінку.

"Це можливо, але стояк може зруйнуватися", - застеріг Кущ.

При цьому у Київводоканалі зазначають, що подальше користування послугами з водопостачання та утилізація рідких побутових відходів за відсутності доступу до каналізації є зоною відповідальності самого мешканця.

"Це відповідальність мешканця. Ми неодноразово попереджаємо боржників", - прокоментував інженер Київводоканалу. 

Читайте також: У Києві відключать холодну воду за низкою адрес

Як поінформували у компанії, загальна заборгованість перед Київводоканалом станом на вересень 2018 року становить 837 млн грн. Мешканці багатоквартирних будинків заборгували 482 млн грн. Практику відключень від каналізації компанія розпочала у середині 2018 року, і вона, на думку представників компанії, є дієвим методом роботи з боржниками. Київводоканал відключає тих, хто є злісним неплатником, - незалежно від суми боргу.

Відповідно до норм законодавства, відключення холодної (питної) води забороняється. Решта послуг може бути відключена лише безпосередньо тому споживачеві, який є боржником. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-