Київрада просить ВР приєднати Коцюбинське до Києва

Київрада просить ВР приєднати Коцюбинське до Києва

Укрінформ
Київська міська рада прийняла звернення до Верховної Ради України щодо приєднання селища міського типу Коцюбинське до Києва. 

Відповідне рішення "Про звернення до Верховної Ради щодо зміни меж міста Києва" підтримали 90 депутатів Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Коцюбинське є своєрідним анклавом в місті Києва. За нашою інформацією, більше 90% мешканців Коцюбинського працюють в місті Києві, вони користуються нашими комунікаціями, діти ходять в київські школи і дитсадки, фактично там проживають кияни", - сказав секретар Київради Володимир Прокопів. 

У документі зазначається, що селище міського типу Коцюбинське не має шляхів автомобільного сполучення із жодним населеним пунктом, окрім міста Києва. "Коцюбинське не входить до жодного адміністративного району міста Києва, проте "штучно" підпорядковано в сферах освіти та медицини Ірпінській міській раді", - йдеться у рішенні. 

Таким чином депутати Київради просять Верховну Раду, "зважаючи на необхідність розвитку та розширення міста Києва, розглянути питання про розширення меж міста Києва шляхом приєднання селища міського типу Коцюбинське Київської області". 

Читайте також: У Київраді зареєстрували проект звернення до ВР про приєднання Коцюбинського

Як повідомлялося, частиною другою статті 2 Закону "Про столицю України - місто-герой Київ" встановлено, що межі міста Києва встановлюються Верховною Радою України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-