Жителі київських Осокорків вийшли на акцію проти скандальної забудови

Жителі київських Осокорків вийшли на акцію проти скандальної забудови

Фото
Укрінформ
Жителі київського масиву Осокорки проводять акцію проти забудови банком "Аркада" території поблизу трьох озер - Небреж, Тягло і Мартишів.

Натомість активісти виступають за створення на цьому місці ландшафтного парку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в акції беруть участь декілька сотень людей. Жителі масиву стоять із плакатами "Зупиніть незаконну забудову останніх чистих озер Дарниці - Небрежа і Мартишіва", "Вимагаємо виконати петицію 713 "Екопарк Осокорки", "Давайте створювати екопарк разом", "Аркада - спонсор бандитизму!".

Акція протесту жителів київського масиву Осокорки / Фото: Сірик Анатолій, Укрінформ

Читайте також: У Києві на Осокорках затримали майже півсотні озброєних молодиків

Серед вимог активістів - внесення змін до Генплану Києва із обмеженням багатоповерхової забудови масиву Осокорки-Позняки-Харківський до вул. Колекторна; створення великого ландшафтного парку на південь від вулиці Колекторної та збереження від суцільної забудови території навколо найбільших київських озер Небреж, Тягле, Мартишів разом з унікальною екосистемою заливних луків, розташованих за цими озерами; розвиток інфраструктури для екотуризму, активного водного відпочинку, розвиток мережі доріжок для бігу та велодоріжок.

Свою ідею місцеві жителі виклали у петиції до Київської міської ради № 713 від 18 листопада 2015 року "Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків", яка уже набрала понад 11 тисяч підписів.

Місцеві жителі виступають категорично проти зведення на східному та південному берегах озера Небреж житлового масиву "Патріотика на озерах", у якому, за планом забудовника банку "Аркада", має бути побудовано близько 40 багатоповерхівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-