Гарячу воду для киян Кличко обіцяє вже до кінця вересня

Гарячу воду для киян Кличко обіцяє вже до кінця вересня

Укрінформ
Проблема із забезпеченням гарячою водою мешканців Києва буде вирішена до кінця вересня.

Про це заявив київський міський голова Віталій Кличко телеканалу «Київ».

«Ми робимо все для того, щоб цей процес вирішити, і там є ще деякі бюрократичні перепони. На жаль, невелика затримка... Але я переконаний, що до кінця вересня ця проблема повинна бути вирішена», - зазначив Кличко.

За його словами, наразі готуються документи на перерахунок коштів НАК «Нафтогаз України» як оплату частини боргу, яку пообіцяв погасити Кабмін, і 10 днів на це має вистачити.

Як повідомлялося, Нафтогаз припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго".

Нафтогаз вимагав, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство "Київтеплоенерго", ставши правонаступником боргових зобов'язань КП "Київенерго". Місто ж наполягало на тому, що кияни не повинні сплачувати борги, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

Читайте також: Суд не розглядав "мільярдних боргів" Київенерго: Нафтогаз заперечує версію КМДА

Заборгованість Київенерго перед НАК "Нафтогаз" становить приблизно 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед Київенерго - приблизно 2,6 млрд грн. Водночас існує зобов'язання держави перед Київенерго - це різниця в тарифах в обсязі 729 млн грн. Саме цю суму (729,5 млн грн) Кабмін виділив на погашення заборгованості.

У вівторок, 11 вересня, Київрада ухвалила рішення про прийняття комунальним підприємством “Київтеплоенерго” боргів Київенерго перед Нафтогазом за умови, що Київенерго передасть КП джерела для погашення боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-