Кличко анонсував повернення гарячої води — Київрада визнала борг перед Нафтогазом

Кличко анонсував повернення гарячої води — Київрада визнала борг перед Нафтогазом

Укрінформ
Київська міська рада ухвалила рішення про прийняття КП "Київтеплоенерго" боргів компанії "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України".

Відповідне рішення підтримали 76 депутатів Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми ухвалили надзвичайно важливе рішення, яке є вирішальним кроком для врегулювання питання заборгованості за спожитий газ. І для укладення угоди з НАК "Нафтогаз України" та відновлення постачання газу Києву. А значить і енерго-, і теплопостачання", - зазначив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, цей крок дасть змогу повернути в квартири киян гарячу воду.

Як повідомлялося, Нафтогаз припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго". Цей борг становить майже 5 мільярдів гривень, із них 1,2 мільярда гривень - пені і штрафи, 3,8 млрд - борги населення і юридичних осіб.

Читайте також: Київ буде з газом: ситуацію із забезпеченням ТЕЦ стабілізували

Нафтогаз вимагав, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство "Київтеплоенерго", ставши правонаступником боргових зобов'язань комерційного підприємства "Київенерго". Місто ж наполягало на тому, що кияни не повинні сплачувати борги, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

Водночас Кабмін пообіцяв виплатити частину заборгованості "Київенерго" перед "Нафтогазом", а саме штрафи, пеню і різницю в тарифах, сума яких становить 729,5 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-