Київ буде з газом: ситуацію із забезпеченням ТЕЦ стабілізували

Київ буде з газом: ситуацію із забезпеченням ТЕЦ стабілізували

Укрінформ
Ситуацію із забезпеченням газом київських об’єктів теплогенерації наразі стабілізовано.

Про це повідомляє Департамент з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», посилаючись на результати зустрічі в Адміністрації Президента за участю голови Нафтогазу Андрія Коболєва та голова Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

“Ситуація із забезпеченням газом київських об’єктів теплогенерації наразі стабілізована. КМДА закупила необхідні обсяги газу у одного з багатьох приватних постачальників, які працюють на ринку України”, - йдеться в повідомленні. Очікується, що ці обсяги дозволять забезпечити безперебійну роботу об’єктів теплогенерації тимчасово, до того, як буде врегульовано питання щодо правонаступництва за накопиченими боргами за пільговий газ, пов’язаними з цими об’єктами”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначили в Нафтогазі, Кабінет міністрів за дорученням Президента України цього тижня розробив та запропонував довгострокове рішення, яке дозволить відновити постачання газу київським об’єктам теплогенерації на пільгових умовах без порушення вимог законодавства. Йдеться про укладення мирової угоди між сторонами в суді, підкреслили в НАК.

“Нафтогаз вітає готовність Київської міської державної адміністрації виконати вимогу закону «Про теплопостачання» щодо визнання боргів, накопичених через несвоєчасну оплату поставленого тепла частиною споживачів. Компанія підтверджує свою готовність негайно надати газ для роботи теплогенераційних підприємств Києва на законних підставах”, - заявили в НАК.

Читайте також: Газ для Києва: Кличко каже, що спір з Нафтогазом винесли на національний рівень

Як повідомлялося, Нафтогаз припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії “Київенерго”. Цей борг становить майже 5 мільярдів гривень, із них 1,2 мільярда гривень - борги по пені і штрафам, 3,8 млрд - борги населення і юридичних осіб.

Нафтогаз вимагає, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство “Київтеплоенерго”, ставши правонаступником боргових зобов'язань комерційного підприємства “Київенерго”. Місто ж наполягає на тому, що кияни не повинні сплачувати, зокрема, борги по штрафах і пені, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

Наразі через те, що НАК «Нафтогаз України» відмовляється укласти договір із Київтеплоенерго на поставку газу, більше 3 тисяч житлових будинків столиці залишаються без гарячої води.

Мер столиці Віталій Кличко 1 серпня заявив, що кияни залишаються заручниками позиції «Нафтогазу», який відмовляється підписувати газову угоду з містом. Разом з тим, за його словами, Київ готовий до різних можливих сценаріїв розвитку подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-