"Приборкання шаурми": у Києві закрили всі точки продажу отруйного фаст-фуду

Укрінформ
Департаментом міського благоустрою КМДА демонтовано 20 незаконних об'єктів, де виготовляли та продавали шаурму без дозвільної документації. Спалах отруєння шаурмою у Києві ліквідований. 

Про це повідомили у понеділок у Держпродспоживслужбі.

"У зв'язку зі спалахом гострої кишкової інфекції в м. Києві, який виник через вживання шаурми, заходам із обстеження столичних точок продажу вуличної їжі приділяється особлива увага. Наразі спалах ліквідований, нові випадки не реєструвалися, робота постачальників та реалізаторів готової продукції припинена. Точки продажу шаурми, яка спричинила масове отруєння людей, демонтовані", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, за поданням Держпродспоживслужби м. Києва Департаментом міського благоустрою КМДА демонтовано 20 незаконних об'єктів, де виготовляли та продавали шаурму без дозвільної документації.

За результатами аналізу санітарно-епідемічної ситуації на адресу обласних державних адміністрацій, профільних департаментів, управлінь, міських та районних адміністрацій, територіальних підрозділів Національної поліції направлено відповідні звернення з наданням конкретних пропозицій щодо недопущення ускладнення епідситуації.

За ініціативою головних управлінь Держпродспоживслужби з питань забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення проведено 132 засідання регіональних та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  

Активізовано проведення санітарно-освітньої та роз'яснювальної роботи з профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Читайте також: Отруйна шаурма: підприємство на Житомирщині заперечує постачання м’яса до Києва

Інформація щодо ускладнення епідситуації постійно оновлюється та оприлюднюється на офіційних сайтах Держпродспоживслужби та її територіальних органів.

Враховуючи напружену епідемічну ситуацію щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння, у тому числі пов'язані з уживанням їжі швидкого приготування, фахівці Держпродспоживслужби продовжують активну роботу з операторами ринку харчових продуктів для недопущення спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань.

Як повідомляв Укрінформ, із 30 липня до Держпродспоживслужби почали надходити повідомлення про випадки гострої кишкової інфекції після споживання шаурми, що продавалася в кількох торгових точках в різних районах столиці. Станом на 6 серпня кількість випадків захворювання становила 93.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-