Отруйна шаурма: підприємство на Житомирщині заперечує постачання м’яса до Києва

Отруйна шаурма: підприємство на Житомирщині заперечує постачання м’яса до Києва

Укрінформ
У Держпродспоживслужбі Житомирської області заперечують, що куряче м’ясо для шаурми, якою отруїлися кияни, постачали з Житомирщини.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області Олександр Волківський сюжеті UA: Житомир.

«Можна сказати, що, по-перше, за товарно-транспортною накладною, по якій судить представник київського управління Держпродспоживслужби, м’ясо надійшло тільки 2 серпня, а захворювання через шаурму по Києву почалися із 26 липня. Для шаурми використовується м’ясо з обвалки, а наше підприємство постачало лише охолоджену готову тушками курку. По-друге, ця фірма, яка завезла м’ясо, мала одну-єдину поставку, починаючи із четвертого місяця до сьогоднішнього дня. Більше на території Київської області, згідно товарно-транспортних накладних, підприємство не відпускало охолоджену курку для реалізації», - наголосив Волківський.

За його словами, житомирське управління отримало лист про те, що одним із ймовірних постачальників охолодженого м’яса птиці в цехи для виготовлення продукції для шаурми були підприємства із Житомирської області. Після цього був виданий наказ про перевірку цих об’єктів на відповідність ветеринарно-санітарних, санітарно-гігієнічних вимог і безпеки харчових продуктів.

«Вся птиця, яка продавалася, завозилася на забій з Рівненської, Львівської, Волинської та нашої областей. На все це є відповідні супровідні документи. Вчора ми відібрали проби продукції, змиви з обладнання та зі стін, аби провести бактеріологічне та мікробіологічне дослідження та вияснити, є там патогенні мікроорганізми чи немає. Вже три дні посіви в лабораторії тримаються, будь-яких патогенних змін для росту патогенної мікрофлори не виявлено і не передбачається, але в понеділок будемо знати остаточно, чи це наше, чи ні», - додає Волківський.

Він акцентує, що попередньо навіть не сходиться дата постачання сировини, і це вже є підставою заявити, що продукція не житомирська. Обласне управління готує відповідні листи у Держпродспоживслужбу і колегам на Київщину.

Читайте також: Кількість постраждалих від отруєння шаурмою в Києві зросла до 93

Як повідомлялося, напередодні нaчaльник київського упрaвління Дeржспоживслужби Олeг Рубaн заявив, що м’ясо із сальмонелою для столичних кіосків шaурми продавав виробник із Житомирщини.

В Києві з 30 липня почали надходити повідомлення про випадки гострої кишкової інфекції після вживання шаурми, що продавалася в кількох торгових точках в різних районах міста. 7 серпня  Держпродспоживслужба інформувала про 93 постраждалих від отруєння шаурмою в Києві.

За попередніми висновками лабораторних досліджень, збудником захворювання могла бути сальмонела у курячому м'ясі. За твердженням спеціалістів, таких спалахів у столиці не було майже 10 років. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-