Кількість постраждалих від отруєння шаурмою в Києві зросла до 93

Кількість постраждалих від отруєння шаурмою в Києві зросла до 93

Укрінформ
Кількість випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію через вживання шаурми в Києві збільшилася до 93.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

"Станом на 06.08.2018 за оперативними даними ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві та Державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" кількість захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов'язаних із вживанням шаурми, становить 93 випадки. Основні випадки фіксувалися в таких районах: м. Дарниця, "Річковий порт" на Поштовій площі у Подільському районі, м. Харківська, м. Лісова, проспект Оболонський, 20-А", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у всі торгові точки неякісні продукти поставляв один суб'єкт господарювання, що здійснював реалізацію шаурми. На сьогодні його діяльність припинена.

У Держпродспоживслужбі заявили, що у зв’язку із масовим отруєнням і задля запобігання випадкам захворювання на гостру кишкову інфекцію проводиться моніторинг всіх торгових точок продажу вуличної їжі із залученням спеціалістів Державної служби праці України, Головного управління Національної поліції, Управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва.

При виявленні порушень санітарних правил і норм будуть вживатися заходи реагування та порушуватися кримінальні провадження.

Як повідомляв Укрінформ, із 30 липня до Держпродспоживслужби почали надходити повідомлення про випадки гострої кишкової інфекції після споживання шаурми, що продавалася в кількох торгових точках в різних районах столиці.

Читайте також: Нове отруєння шаурмою: у Софіївській Борщагівці – 18 осіб

З 31 липня вже було зупинено діяльність суб'єкта господарювання, що здійснював продаж шаурми. Це були пересувні точки продажу, дозвільних документів у них не було. Питання законності їхньої роботи з'ясовують правоохоронці.

За попередніми висновками лабораторних досліджень, збудником захворювання могла бути сальмонела у курячому м'ясі. За твердженням спеціалістів, таких спалахів у столиці не було майже 10 років. Загалом у рік фіксується до 3-7 спалахів захворювання на гострі кишкові інфекцію, при яких потерпають до 15 осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-