Нове отруєння шаурмою: у Софіївській Борщагівці – 18 осіб

Нове отруєння шаурмою: у Софіївській Борщагівці – 18 осіб

Укрінформ
У Києво-Святошинському районі Київської області 18 осіб отруїлися шаурмою, серед них 2 дітей.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

"За оперативним повідомленням ГУ Держпродспоживслужби в Київській області з 01.08.2018 зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов’язаний із вживанням шаурми. Станом на 03.08.2018 внаслідок цього спалаху постраждало 18 осіб, у тому числі 2 дитини", - йдеться у повідомленні.

При зборі епіданамнезу встановлено, що всі постраждалі пов’язують своє захворювання з вживанням шаурми, яка була придбана в торговельному павільйоні «Kabanos» з виготовлення та реалізації шаурми та інших страв швидкого приготування, який розташований на території ЖК «Львівський маєток» с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинському району Київської області.

Фахівцями Києво-Святошинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області сумісно з ДУ «Київський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування.

Читайте також: У Києві вже 83 випадки отруєння вуличною їжею

Водночас, у відомстві зазначили, що 1 серпня провести обстеження в повному обсязі не вдалося у зв’язку з тим, що двері павільйону були зачинені. Працівник, який представився адміністратором торговельних точок, до числа яких входить і даний павільйон, відмовився надавати інформацію про суб'єкт господарювання та реєстрацію його потужності. 

За фактом недопущення до проведення обстеження було здійснений виклик до Києво-Святошинського відділу поліції.

За порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області направлено подання до Києво-Святошинського відділу поліції та Києво-Святошинської місцевої прокуратури щодо вжиття заходів реагування та порушення кримінального провадження.

Проведення протиепідемічних заходів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-