У Києві вже 83 випадки отруєння вуличною їжею

У Києві вже 83 випадки отруєння вуличною їжею

Укрінформ
На сьогодні у Києві зареєстровано 83 випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію через вживання вуличної їжі.

Про це повідомляє Відділ взаємодії з громадськістю та ЗМІ Держпродспоживслужби.

"Держпродспоживслужба проводить заходи щодо локалізації спалаху гострої кишкової інфекції, яка виникла в м. Києві через вживання шаурми. Станом на сьогодні зареєстровано 83 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію, в тому числі 12 випадків серед дітей", - йдеться у повідомленні. 

У результаті проведення перевірок інспекторами Держпродспоживслужби встановлено, що жоден суб’єкт господарювання, з діяльністю якого пов’язують масове отруєння, не має необхідних документів. На даний момент ці МАФи зачинені.

Встановлено, що у всі ці торгові точки небезпечну продукцію поставляв один суб'єкт господарювання. 

За фактом вчинення протиправних діянь, які містять ознаки злочину, передбаченого статтею 325 Кримінального кодексу України, порушено кримінальне провадження.

Як повідомляв Укрінформ, всі повідомлення про отруєння шаурмою стосувалися 4 локацій - біля станцій метро "Лісова", "Дарниця", "Оболонь", "Поштова площа" біля Річкового вокзалу.

Перші повідомлення про отруєння надійшли у понеділок, 30 липня. У вівторок вже було зупинено діяльність суб'єкта господарювання, що здійснював продаж шаурми. Це були пересувні точки продажу, дозвільних документів у них не було. Наразі питання законності їхньої роботи з'ясовують правоохоронці.

Читайте також: Причиною масового отруєння киян може бути сальмонела - лікар

За попередніми висновками лабораторних досліджень, збудником захворювання могла бути сальмонела у курячому м'ясі. Зараз проводитиметься перевірка не тільки постачальника, а й виробника курятини, яка використовувалася при приготуванні шаурми.

Таких спалахів у столиці не було майже 10 років. Загалом у рік фіксується до 3-7 спалахів захворювання на гостру кишкові інфекцію, при яких потерпають до 15 осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-