У парку КПІ з'явився бронзовий Конфуцій

У парку КПІ з'явився бронзовий Конфуцій

Фото, відео
Укрінформ
Пам'ятник видатному китайському мислителю, педагогу і політичному діячеві Конфуцію відкрито на території НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" у Києві.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, це подарунок Посольства КНР в Україні на відзначення давніх зв'язків між університетом і китайськими освітніми установами та науковими центрами.

"Любов і шана українського народу до Конфуція не є випадковістю. Національний технічний університет КПІ - відомий у всьому світі навчальний заклад. За 120 років свого існування університет підготував велику кількість кадрів, що працюють у всіх куточках світу", - повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні Ду Вей, зазначивши, що у цьому виші навчаються і студенти з Китаю.

На території КПІ у Києві відкрили пам'ятник Конфуцію / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

Як зазначив заступник міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції Микола Мовчан, встановлення пам’ятника Конфуцію є символом дружніх відносин між Україною та Китаєм, важливим фактором освітньої, навчальної, наукової дипломатії.

Читайте також: У Полтаві знайшли горельєф, вкрадений з пам'ятника Котляревському десять років тому

"Відкриття сьогодні пам’ятника Конфуцію є черговим етапом і кроком у розвитку наших відносин з Китаєм. Торік ми вперше з Китайською Народною Республікою провели молодіжний форум, і у нас ще дуже багато планів для співпраці в майбутньому", - зазначив Мовчан.

Пам'ятник Конфуцію встановлено на Площі Знань КПІ біля корпусу № 7.

Автором бронзової скульптури є Микола Зноба, роботи якого прикрашають не лише громадські споруди, вулиці й площі українських міст, а й історичні центри Франції, Великої Британії та Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-