Борг Київенерго за транспортування газу сягнув 500 мільйонів - Укртрансгаз

Борг Київенерго за транспортування газу сягнув 500 мільйонів - Укртрансгаз

Укрінформ
ПАТ  "Київенерго" збільшило у липні заборгованість за послуги транспортування газу до 500 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба АТ  "Укртрансгаз".

"Найбільший боржник Укртрансгазу – Київенерго – у липні збільшив борг за послуги транспортування газу для ТКЕ та промисловості ще на 2% – до 500 млн грн", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Укртрансгазу, інші компанії загалом мають тенденцію до зменшення заборгованості.  

 Так, по Києву загальна заборгованість споживачів за послуги транспортування газу в липні зменшилася на 3%, або 50 млн грн порівняно до попереднього місяця та склала 1,87 млрд грн станом на 31 липня 2018 року.

 Окрім того, за даними прес-служби відомства, сумарний борг підприємств за послуги з транспортування газу для ТКЕ скоротився на 32 млн грн та складає 916 млн грн. 45% заборгованості, або 406 млн грн, накопичено ПАТ "Київенерго". 

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом зменшився за тиждень на 0,4%

 На 18 млн грн зменшилася заборгованість операторів газорозподільчих систем і регіональних газозбутових підприємств за послуги транспортування газу для населення та склала 246 млн грн.

 "Найбільша сумарна заборгованість накопичена ТОВ "Одесагаз-Постачання" – 81 млн грн, ПАТ «Донецькоблгаз» – 56 млн грн, ТОВ «Кременчукгаз-Постачання» – 25 млн грн, ТОВ «Черкасигаззбут» – 18 млн грн", - розповіли у прес-службі.

 Як зазначили у відомстві,  частина заборгованостей погашається у робочому порядку відповідно до укладених з клієнтами договорів. У випадках систематичних неплатежів Укртрансгаз проводить дії щодо стягнення заборгованості згідно з чинним законодавством. За всіма випадками невиконання обов’язків щодо платежів ведеться претензійно-позивна робота. На сьогодні в судах на розгляді вже знаходиться 31 справа на загальну суму близько 1,3 млрд  грн щодо примусового стягнення заборгованості за послугу транспортування. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-