Гаряча вода у Києві може з’явитись за тиждень — уряд виділив гроші

Гаряча вода у Києві може з’явитись за тиждень — уряд виділив гроші

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що після прийняття урядом рішення про виділення 729 мільйонів гривень для теплопостачальних підприємств Києва на погашення заборгованості гаряча вода у киян може з'явитися за тиждень-два.

Про це мер Кличко зазначив у розмові з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз це рішення на засіданні уряду було прийнято і ми сподіваємося, що у найближчий тиждень, максимум два, газопостачання і, відповідно, тепла вода у киян буде", - сказав Кличко.

Він також повідомив, що після рішення уряду зриву опалювального сезону в місті не буде.

"Зараз нам потрібно зробити, щоб ніякого зриву з початком опалювального сезону не було. Зараз урядом було прийнято рішення списати борги, які були, і я переконаний в тому, що ніяких проблем не буде з опалювальним сезоном", - зауважив він.

Читайте також: Гройсман обіцяє повернути Києву гарячу воду: Кабмін готує постанову

Як повідомляв Укрінформ, заборгованість Київенерго перед НАК "Нафтогаз України" становить приблизно 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед Київенерго - приблизно 2,6 млрд грн. Водночас існує зобов'язання держави перед Київенерго - це різниця в тарифах за минулі періоди, ще за 2015 рік, в обсязі 729 млн грн.

Як повідомлялося, уряд обіцяв підготувати постанову, яка допоможе вирішити проблему із гарячим водопостачанням у Києві. Зокрема, буде виділено 729 мільйонів гривень для теплопостачальних підприємств Києва на погашення заборгованості, що виникла внаслідок різниці у тарифах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-