Гройсман обіцяє повернути Києву гарячу воду: Кабмін готує постанову

Гройсман обіцяє повернути Києву гарячу воду: Кабмін готує постанову

Укрінформ
Кабмін підготує постанову, яка допоможе вирішити проблему із гарячим водопостачанням у Києві.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, буде виділено 729 мільйонів гривень для теплопостачальних підприємств Києва на погашення заборгованості, що виникла внаслідок різниці у тарифах.

«До нас звернулися з проханням вирішити цю проблему. Звісно, наш уряд і я особисто як Прем'єр-міністр, підтримуємо місцеве самоврядування. Що стосується гарячої води, я пообіцяв киянам, що ми допоможемо вирішити цю проблему. Я попрацював з колегами по уряду, максимально знайшли можливості, щоб підтримати Київ», - зазначив Гройсман.

Він наголосив, що столиця має вчасно підготуватися до опалювального сезону.

«Ми підтримаємо і допоможемо», - наголосив глава уряду.

Читайте також: Київ очікує на рішення уряду щодо повернення киянам гарячої води

Перед цим міський голова Києва Віталій Кличко закликав уряд ухвалити рішення, яке дасть змогу завершити процес укладення угоди між Київтеплоенерго та НАК "Нафтогаз України", наголосивши, що в іншому разі своєчасний початок опалювального сезону у столиці опиниться під загрозою.

"Я сподіваюся, що ця ситуація сьогодні буде вирішена, адже вирішення цього питання дуже важливо для життєзабезпечення столиці України", - наголосив міський голова.

За його словами, після того як закінчився договір із "Київенерго", склалася критична ситуація з постачанням газу у Київ. "Внаслідок цього немає постачання гарячої води та під загрозою початок опалювального сезону. Немає можливості заключити договір "Київтеплоенерго" з "Нафтогазом" через невирішення питання боргів. Борги виникли внаслідок різниці в тарифах, сума складає на сьогодні 729 млн 560 тисяч гривень. Єдиний механізм компенсації боргу - прийняття відповідної постанови Кабінету міністрів", - наголосив Кличко.

Він запропонував Кабміну скасувати рішення в редакції, проголосованій 22 серпня, і затвердити окреме рішення з видатками для теплопостачальних підприємств міста Києва на погашення різниці в тарифах в обсязі 729 млн 560 тис. грн для запобігання надзвичайній ситуації в столиці.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, 29 серпня Кабмін має розглянути внесення змін до постанови Кабінету міністрів №110 від 14 лютого 2018 року щодо надання субвенції із державного бюджету на погашення різниці у тарифах.

Пантелеєв зазначав, що заборгованість Київенерго перед НАК «Нафтогаз України» становить приблизно 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед Київенерго - приблизно 2,6 млрд грн. В той же час існує зобов'язання держави перед Київенерго - це різниця в тарифах за минулі періоди, ще за 2015 рік, в обсязі 729 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-