Кличко визнав, що міст Патона — іржавий, буде реконструкція

Кличко визнав, що міст Патона — іржавий, буде реконструкція

Укрінформ
Мер столиці Віталій Кличко підписав розпорядження "Про перерозподіл видатків бюджету міста Києва, передбачених Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради на 2018 рік".

Цей документ передбачає виділення 4 мільйонів гривень на проведення чергового спеціального комплексного обстеження конструкції мосту ім. Є. О. Патона, за результатами якого буде визначено обсяг необхідних робіт та розроблятиметься проект майбутньої реконструкції, повідомляє прес-служба КМДА.

"Міст ім. Є. О. Патона потребує капітального ремонту. Через тривалу експлуатацію на металоконструкціях та металевих поперечних балках відбуваються незворотні процеси корозійних пошкоджень", - йдеться у повідомленні.

Роботи з реконструкції здійснюватимуть спільно з Інститутом електрозварювання ім. Є. О. Патона.

За словами директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергія Симонова, департамент і замовник виконання робіт із реконструкції КК "Київавтодор" будуть враховувати всі рекомендації та напрацювання, а також консультації з фахівцями Інституту ім. Є. О. Патона на всіх етапах проектування та виконання будівельних робіт.

Читайте також: Шулявський міст перекрили - шляхи об’їзду

Проект почнуть розробляти вже цього року.

Міст через Дніпро ім Є. О. Патона введений в експлуатацію у 1953 році. Реконструювали міст лише один раз, у 2004 році, коли з мосту демонтували трамвайні колії. Із того часу поточні ремонтні роботи відбувалися лише на невеликих ділянках мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-