Удвічі більше ніж торік: до Києва відправили баржу з херсонськими кавунами

Удвічі більше ніж торік: до Києва відправили баржу з херсонськими кавунами

Фото
Укрінформ
Цього року баржа привезе до Києва удвічі більше херсонських кавунів та динь, ніж торік.

Про це поінформував журналістів у місті Гола Пристань під час завантаження баштанних на баржу президент кооперативу "Південний союз" Олександр Синенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, першу цього року баржу у вівторок, 21 серпня, допізна завантажували херсонськими кавунами на причалі зерноперевантажувального терміналу компанії "Нібулон" для відправлення по Дніпру жителям Києва.

"Загальна вага тут (баштанних на баржі - ред.) за 500 тонн (минулого року було 250 тонн - ред.), з них 80 тонн - дині. Вирощено ці кавуни і дині в господарствах і агропідприємствах Голопристанського і Скадовського районів (Херсонщини - ред.)... 500 тонн це буде, я думаю, десь 100 тис. кавунів", - зазначив Синенко.

За його словами, планується, що херсонські баштанні з баржі з'являться у столиці у торговельних закладах мережі "Сільпо" вже у вівторок наступного тижня. А вивантажуватимуть їх з баржі у понеділок.

Читайте також: Експерти розповіли, які країни найбільше купують українські кавуни та дині

Разом з тим, як зазначив Синенко, "якщо кожен (киянин - ред.) купить по кавуну з баржі, то у чотиримільйонному місті ці кавуни скуштують всього-на-всього лише 2% киян". Що ж до наступних таких барж з херсонськими кавунами для жителів столиці, то, як заявив Синенко, все залежатиме від природно-кліматичних умов, які складатимуться на Херсонщині найближчим часом.

Херсонщина відправила баржу з кавунами для киян

Як повідомлялося, першу у 2018 році, і другу протягом останніх 15 років баржу з херсонськими кавунами для жителів Києва планували відправити по Дніпру з міста Гола Пристань ще 25-26 липня. Але через дощі дату відправлення перенесли на 5 серпня. А згодом дату відправлення баржі з кавунами знову переносили.

Фото: Нібулон, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-