За тиждень негода у Києві повалила 300 дерев

За тиждень негода у Києві повалила 300 дерев

Укрінформ
За тиждень у Києві через негоду повалено 300 дерев та пошкоджено 8 опор електропередач.

Про це під час брифінгу поінформував заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наслідки негоди дуже серйозні. За тиждень повалено в Києві 300 дерев, пошкоджено 500 дерев, зруйновано 8 опор електропередач", - сказав Пантелеєв.

За його словами, наразі 50 одиниць техніки, 100 працівників рятувальних служб та тисяча столичних комунальників залучаються до ліквідації наслідків негоди.

"Оперативно ліквідовуються ці наслідки, але треба працювати на випередження. Це стосується тих місць, в яких необхідно виконувати роботу з модернізації системи прийняття стоків, з розширення потужностей. Тому що одна з основних проблем - це неспроможність діючих систем прийняття зливових стоків справлятися з такою кількістю води. І тут потрібні вже інші інженерні та конструкторські підходи. Ми визначили найбільш проблемні місця. Це стосується і станції Лівобережної, де проводиться проектування заміни системи дренажу, це стосується і вулиці Олени Теліги, в районі метро Дорогожичі, де систематично відбувається підтоплення і там працюють інженери над аналізом і модернізацією насосної системи", - зазначив Пантелеєв.

Читайте також: Автівки-потопельники: у Кличка кажуть, що попереджали водіїв про негоду

Як повідомлялось, за минулий тиждень Київ двічі потерпав від злив. Інтенсивні зливи, град та шквальний вітер, що змивали грунт, пiсок, а також велику кількість сміття від торговельних майданчиків, призвели до підтоплень деяких ділянок вулично-дорожньої мережі, зокрема на вулицях Еспланадній, Басейній, Антоновича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-