Автівки-потопельники: у Кличка кажуть, що попереджали водіїв про негоду

Автівки-потопельники: у Кличка кажуть, що попереджали водіїв про негоду

Укрінформ
Столична влада не розглядає можливість відшкодування збитків водіям автомобілів, підтоплених через зливу.

Про це під час брифінгу сказав заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Є загальна світова практика, є таке розуміння, як страховий випадок. Ми переконані, що ті події, які відбувалися зі зливами, це є форс-мажорні обставини, тому ми не передбачаємо якихось можливостей відшкодування", - сказав Пантелеєв. 

Він зауважив, що столична влада постійно надає інформацію про погодні умови в місті та попереджає водіїв, у яких випадках не слід користуватися приватним транспортом. 

"Ми попереджаємо водіїв про ускладнення погоди. Ми кожного снігопаду радимо водіям не виїжджати на автомобілі, для того щоб комунальним службам дати можливість працювати, така сама ситуація зараз. Є форс-мажорні обставини, і ми будемо попереджати про вулиці, які можуть бути підтопленні, щоб люди, вибираючи маршрут, не проїжджали туди. Ми розраховуємо на співпрацю з водіями, на їх свідомість того, що під час негоди, якщо за прогнозом шквал, залпові зливи, то краще не користуватися приватним транспортом", - зазначив він. 

Читайте також: Столичні ТРЦ перевірять на захищеність від потопів - Кличко

Як повідомлялось, за минулий тиждень Київ двічі потерпав від злив. Інтенсивні опади, град та шквальний вітер, що змивали грунт, пісок, а також велику кількість сміття від торговельних майданчиків, призвели до підтоплень деяких ділянок вулично-дорожньої мережі, зокрема на вулицях Еспланадній, Басейній, де автомобілі стояли наполовину у воді. Крім того, на вулиці Антоновича внаслідок негоди було зруйновано ділянку проїжджої частини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-