Кияни зможуть безкоштовно зареєструвати своїх тварин

Кияни зможуть безкоштовно зареєструвати своїх тварин

Укрінформ
У суботу в Києві під час відзначення Всесвітнього дня безпритульних тварин на Контрактовій площі кияни зможуть безкоштовно зареєструвати своїх улюбленців у міській базі даних тварин.

Про це на брифінгу розповів директор комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Михайло Заславський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На заході ми організовуємо безоплатну реєстрацію. Зараз реєстрація тварин необхідна в першу чергу для того, щоб знайти власників собаки, якщо тварина загубиться. На сьогодні ми надаємо жетон з qr-кодом, номером, по якому можна безпосередньо ідентифікувати тварину і повернути її хазяїну», - розповів Заславський.

Він наголосив, що власники зараз не дуже переймаються цим питанням, але навіть домашня тварина може загубитися, потрапити і в ДТП, і в ситуацію, коли її хтось скалічив. Відповідна реєстрація дасть змогу швидко знайти власників тварини. До того ж найближчим часом до баз даних тварин, за словами Заславського, будуть додавати ветеринарну картку, і, наприклад, у випадку знаходження загубленого собаки, лікарі і співробітники КП можуть дізнатися інформацію не тільки про хазяїна, а й про стан здоров'я тварини, зокрема щеплення, операції тощо.

Він повідомив, що наразі реєстрацію тварин у місті проводить КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» за адресами:

Деснянський район вул. Електротехнічна, 5-А; Подільський район вул. Ярославська, 13-А тел. Дарницький район вул. Вірменська, 29. Вартість реєстрації - 45 грн.

З 1 вересня, за словами Заславського, КП планує запровадити реєстрацію тварин он-лайн.

Очільник комунального підприємства наголосив, що таку реєстрацію необхідно робити як домашнім, так і безпритульним тваринам, оскільки, володіючи інформацією про їх кількість, легше проводити заходи з регулювання їх чисельності в місті, повертати чи знаходити їм власників, лікувати, а також убезпечувати від жорстокого поводження.

«Є багато нюансів, які важливі. В західних країнах для того, щоб узяти домашню тварину, власник має пройти тест, скласти екзамен. У нас такого немає, від цього дуже багато випадків негуманного поводження з тваринами», - сказав Заславський.

Читайте також: У Києві вперше проведуть Всесвітній день безпритульних тварин

Також він поінформував, що КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» разом з комісією з екології подали до Київради пропозицію змін до правил утримання домашніх тварин, якими передбачається введення штрафів за незареєстровану тварину. Передусім це стосується собак. Втім, запропоновану суму штрафу Заславський не назвав.

Безкоштовна реєстрація проводитиметься у Всесвітній день безпритульних тварин 18 серпня на Контрактовій площі. З собою необхідно мати паспорт, пільговий документ (за наявності), а також документи, що підтверджують проведення щеплень та походження тварини. У момент реєстрації присутність тварини є обов'язковою. Після процедури видається жетон з унікальним номером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-