У Ахметова нарахували 400 мільйонів боргу киян за світло

У Ахметова нарахували 400 мільйонів боргу киян за світло

Укрінформ
Станом на 1 серпня столичні споживачі заборгували ДТЕК Київські електромережі за електроенергію майже мільярд гривень, у тому числі населення - 400 мільйонів гривень.

Про це йдеться у прес-релізі компанії, який є у розпорядженні Укрінформу.

"Борг столичних споживачів електроенергії на 1 серпня 2018 року становить майже 1 млрд грн. Серед найбільших боржників - населення та підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності. Зокрема, борг населення за спожиту електричну енергію сягнув 400 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що юридичні особи заборгували за електроенергію 472 млн грн, в тому числі найбільший боржник ПАТ АК "Київводоканал": за вісім місяців 2018 року це підприємство збільшило заборгованість з 104 млн грн до 290 млн грн.

У ДТЕК, що належить олігарху Рінату Ахметову, підрахували, що загальний борг Києва за спожиту електроенергію у двічі більший, ніж обсяг затвердженої Інвестиційної програми ДТЕК Київські електромережі на 2018 рік, та в 10 разів більший, ніж сума коштів, які мають бути спрямовані на ремонтні роботи. Кошти на виконання інвестиційної програми, модернізацію та ремонтні роботи є часткою тарифу для споживачів, який щорічно встановлює регулятор (НКРЕКП).

Енергопостачальна компанія закликає клієнтів своєчасно розраховуватися за спожиті послуги та не накопичувати борги, оскільки регулярна затримка в оплаті може привести до зупинення реалізації інвестиційних та ремонтних програм.

Читайте також: Без вікон, але з природнім світлом - Мінрегіон пропонує світловоди

"Таким чином, накопичена самими ж киянами та київськими комунальними підприємствами заборгованість ставить під загрозу якість та стабільність електропостачання столиці", - наголошується в повідомленні.

За інформацією Держастату, на кінець червня 2018 року заборгованість населення України зі сплати за постачання природного газу становила 16,8 млрд грн, за централізоване опалення та постачання гарячої води - 11,4 млрд грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій - 3,9 млрд грн, за централізоване постачання холодної води та водовідведення - 2,7 млрд грн, за вивезення побутових відходів - 0,5 млрд грн, за постачання електричної енергії - 4,0 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-