У Києві евакуюють Шевченківський райсуд

У Києві евакуюють Шевченківський райсуд

Укрінформ
Столичні правоохоронці перевіряють інформацію про замінування Шевченківського райсуду Києва, де у понеділок мала розглядатися справа щодо екс-голови ДФС Романа Насірова.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі столичної поліції.

“Є таке. На місці всі профільні служби. Триває перевірка, проводиться евакуація осіб”, - сказали у столичній поліції.

Водночас у понеділок, 13 серпня, о 15:30 у цьому суді мало розпочатися судове засідання у справі екс-голови ДФС Романа Насірова.

Як повідомляв Укрінформ, екс-очільника ДФС звинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). Насіров обвинувачується в тому, що в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Насіров просить Холодницького зняти з нього звинувачення

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС.

Він подав позов до суду, щоб поновитися на посаді.

16 травня суд продовжив обов'язки, покладені на Насірова, повернув йому внутрішній паспорт і скасував арешт годинників дружини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-