Насіров просить Холодницького зняти з нього звинувачення

Насіров просить Холодницького зняти з нього звинувачення

Відкритий лист
Укрінформ
Екс-керівник ДФС Роман Насіров написав відкритий лист керівнику САП, де поскаржився на фальсифікацію справи проти нього і попросив відмовитися від обвинувачення.

Про це він написав у Facebook.

«Нещодавно в інтерв'ю телеканалу «Німецька Хвиля» Ви повідомили, що Вами були виявлені непоодинокі факти фальсифікації детективами НАБУ протоколів слідчих (розшукових) дій та інших матеріалів окремих кримінальних проваджень... Описані Вами «недоліки» в роботі НАБУ я відчув на власному досвіді, як особа, проти якої було грубо сфабриковано кримінальну справу. Піар і пропаганда, яким НАБУ приділяє 90% свого часу, може і дає результати. Їм вдалося переконати людей у тому, що я винен тільки тому, що обіймав посаду Голови Державної фіскальної служби України», - заявив Насіров.

Насіров зауважив, що повністю підтримує твердження Холодницького про те, що не можна притягувати людину до відповідальності тільки тому, що в неї прізвище відоме, і що вона апріорі вже є злочинцем, бо так телебачення каже. «І, згадуючи мою справу, Ви вірно вказуєте, що завданням прокуратури є доведення винуватості особи у вчиненні конкретного злочину, в конкретний час, в конкретному місці, за конкретних обставин», - додав він.

На його думку, коли процесуальне керівництво не здійснюється, це призводить до «перегинів» в роботі НАБУ, що нібито призводить до численних порушень закону.

Насіров зауважив, що його справа стала яскравим прикладом того, як можна невинувату людину зробити злочинцем. «При цьому ніхто дотепер не зміг пояснити ні мені, ні моїм захисникам, ні зрештою суспільству, в чому саме мене обвинувачують», - додав він.

За його словами, із 250 сторінок зачитаного обвинувального акту він не побачив реальних доказів проти себе.

Читайте також: Насіров і надалі мусить носити браслет — САП

Він додав, що якби Холодницький почитав цей обвинувальний акт, то побачив би не тільки «абсурд та граматичні помилки», але і невідповідність вимогам Кримінального процесуального кодексу.

Насіров поскаржився, що Холодницький особисто не вивчив матеріали справи, які були зібрані щодо нього.

«Саме тому я наполягаю, що усунувшись від виконання функцій процесуального керівника у моїй справі, на Вас особисто лежить відповідальність за все те беззаконня, що відбувалось зі мною протягом півтора року», - сказав він.

Насіров висловив думку, що піддавшись істерії НАБУ з приводу якнайшвидшої передачі його справи до суд, прокурорами САП була допущена груба помилка.

«Чим швидше Ви як керівник САП визнаєте помилки в цій справі, тим менше шкоди буде заподіяно мені, як незаконно притягнутому до кримінальної відповідальності, і правовій системі держави», - заявив Насіров.

Він висловив упевненість, що суд дасть належну правову оцінку тому «беззаконню», яке було допущено у його справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-