У Києві стартував арт-проект: Самчиківський розпис наносять на будівлі

У Києві стартував арт-проект: Самчиківський розпис наносять на будівлі

Фото, відео
Укрінформ
У рамках соціального арт-проекту «Мистецтво в кожен дім» київські будівлі, пов'язані з дітьми, прикрашають Самчиківським розписом.

Проект стартував у п’ятницю, 10 серпня.

Майстер Самчиківського розпису Віктор Раковський спільно з учнями, які опановують це мистецтво на курсах UAMAZE почали розписувати фасад дитячого клубу "Соняшник", що на вулиці Андріївська, 8/12 на Подолі. У цьому дитячому клубі діти навчаються мистецтву, гончарству та грі на бандурі.

Всього заплановано прикрасити розписом три об’єкти.

Так, окрім клубу "Соняшник", 12 і 13 серпня будуть розписувати дитяче відділення міського онкологічного центру на вул. Верховинній, де лікуються діти з усієї України, а також дитячий садочок "Перлинка" для дітей з затримками розвитку в м. Біла Церква.

Розпис фасаду будинку на Подолі унікальним Самчиківським розписом / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, проект реалізовують співачка, художниця Анжеліка Рудницька спільно з Мистецькою ініціативою UAMAZE. Він покликаний популяризувати українське декоративне мистецтво.

Читайте також: Столичні будівлі прикрасять Самчиківським розписом

Як відомо, Самчиківський розпис - вид українського декоративно-прикладного мистецтва, започаткований у південно-східній Волині, на межі з Поділлям. Особливо славились своїми розписами хати в селі Самчики Старокостянтинівського району Хмельницької області, де здавна хати розмальовували рослинними візерунками, які вважались оберегами. Розпис переважно сюжетний, виконується великим зубчастим малюнком, схожим на гобеленовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-