Столичні будівлі прикрасять Самчиківським розписом

Столичні будівлі прикрасять Самчиківським розписом

Укрінформ
Київські будівлі прикрасять Самчиківським розписом в рамках соціального арт-проекту «Мистецтво в кожен дім».

Про це Укрінформу повідомила співачка, художниця Анжеліка Рудницька, яка спільно з Мистецькою ініціативою UAMAZE реалізує проект, покликаний популяризувати українське декоративне мистецтво.

«В ході проекту киянам було надано можливість запропонувати до розпису міські об'єкти, які б вони хотіли прикрасити чарівним розписом. Всього було запропоновано близько 20 різноманітних об'єктів, з яких було обрано 3», - повідомила вона.

Зокрема, в рамках проекту будуть благодійно розписані: дитячий клуб "Соняшник" на Подолі, де діти навчаються мистецтву, гончарству та грі на бандурі; дитяче відділення київського міського онкологічного центру, де лікуються діти з усієї України; дитячий садочок "Перлинка" для дітей з затримками розвитку в м. Біла Церква.

Створювати красу на будівлях буде майстер Самчиківського розпису Віктор Раковський спільно з учнями, які опановують це мистецтво на курсах UAMAZE.

Рудницька повідомила, що акція стартує 10 серпня о 15:00 - саме тоді розпочнеться розпис фасаду дитячого клубу "Соняшник", що на вулиці Андріївська, 8/12. Також 12 і 13 серпня відбудеться розпис дитячого відділення міського онкологічного центру на вул. Верховинній.

Читайте також: OperaFest Tulchyn: Гройсман розповів, як зробити привабливим маленьке місто

Як відомо, Самчиківський розпис - вид українського декоративно-прикладного мистецтва, започаткований у південно-східній Волині, на межі з Поділлям. Особливо славились своїми розписами хати в селі Самчики Старокостянтинівського району Хмельницької області, де здавна хати розмальовували рослинними візерунками, які вважались оберегами. Розпис переважно сюжетний, виконується великим зубчастим малюнком, схожим на гобеленовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-