Протестувальники на Поштовій взяли паузу до понеділка

Протестувальники на Поштовій взяли паузу до понеділка

Укрінформ
Громадські активісти, які проводили акцію з метою захистити артефакти на Поштовій площі, вимагаючи зустрічі з головою КМДА Віталієм Кличком і погрожуючи надовго перекрити Володимирський узвіз, оголосили перерву на вихідні.

Про це повідомив співкоординатор Штабу оборони Києва Сергій Мельниченко кореспонденту Укрінформу.

"Оскільки сьогодні п'ятниця, кінець робочого тижня, ми не маємо морального права налаштовувати киян проти нашої акції за створення музею на Поштовій і збереження археологічних знахідок. Ми не будемо перекривати проїжджу частину, як це зробили сьогодні - наше попереджувальне перекриття Володимирського узвозу мало символічний характер. Однак обіцяємо, що відразу після вихідних ми вдамося до дій не менш радикальних і ефективних, ніж перекриття дороги", - підкреслив Мельниченко.  

Читайте також: Активісти вимагають перевірити артефакти на Поштовій після підтоплення

Він зазначив, що їм не вдалося сьогодні додзвонитися до Кличка

"Можливо, дійсно, він має причини не виходити на зв'язок. Але одразу після вихідних ми поновимо свої дії", - сказав активіст.

За словами Мельниченка, у понеділок заступник голови КМДА Олексій Резніков запланував провести брифінг за результатами сьогоднішніх обстежень місця розкопок. "Я гадаю, що ми, як мінімум, "допоможемо" провести  брифінг", - сказав активіст. 

Мельниченко також додав, що активісти продовжать нести чергування на об'єкті, яке триває вже 50 днів. 

Як повідомляв Укрінформ, у травні Верховна Рада доручила уряду вжити необхідних заходів для збереження об'єктів історико-культурної спадщини на Поштовій площі у Києві та рекомендувала Кабміну й КМДА створити там національний музей.

21 червня Київрада ухвалила рішення щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі. Рішення «Про організаційно-правові заходи щодо збереження пам'ятки археології місцевого значення «Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (ХІ-ХІХ ст.) на Поштовій площі в місті Києві» та музеєфікації об'єктів культурної спадщини» підтримали 68 депутатів.

Рішення, серед іншого, передбачає створення комунального закладу «Центр консервації предметів археології» та проведення міжнародного архітектурного конкурсу. Вирішувати, яким бути музею на Поштовій площі, мають експерти музейної справи, історики, архітектори та археологи.

Міністерство культури України розпочало процес щодо надання археологічним знахідкам на Поштовій площі національного статусу і сподівається на урядовий проект вже за два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-