Вибух біля Кабміну: організаторам загрожує до 15 років тюрми

Вибух біля Кабміну: організаторам загрожує до 15 років тюрми

Укрінформ
Поліція направила до суду обвинувальний акт відносно членів організованої злочинної групи, які підозрюються у вчиненні шести терактів.

Про це інформує прес-служба Нацполіції.

"Головне слідче управління Нацполіції направило до суду обвинувальний акт відносно організатора та одного з виконавців цих злочинів. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наприкінці минулого року поліцейські затримали трьох чоловіків віком від 30 до 40 років. Вони разом з іншими особами зорганізувалися в злочинну групу для вчинення на території України тяжких та особливо тяжких злочинів.

Читайте також: СБУ затримала "оплотівця" - одного з організаторів червневих зіткнень у мерії Харкова

"Слідчі головного слідчого управління Національної поліції в рамках кримінального провадження встановили причетність затриманих до 27 злочинів. Серед інших кримінальних правопорушень, затриманим інкримінують вчинення шести терористичних актів, в одному випадку – це замах на вбивство. Подія сталася 24 серпня 2017 року на вулиці Грушевського. Зловмисники кинули в бік перехожих гранату. Тілесні ушкодження різного ступеню отримали троє осіб", - йдеться у повідомленні.

Крім того, слідчі  зібрали доказову базу щодо причетності цієї групи осіб до скоєння трьох злочинів, спрямованих на розпалювання національної та релігійної ворожнечі. Зловмисникам інкримінують участь у правопорушеннях, пов’язаних із оскверненням та знищенням релігійних святинь, а також пошкодження об’єктів культурної спадщини.

Під час затримання у зловмисників вилучено вогнепальну зброю та бойові гранати. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-