Кількість отруєних шаурмою в Києві перевищила 60

Кількість отруєних шаурмою в Києві перевищила 60

Укрінформ
У Києві кількість постраждалих від отруєння шаурмою зросла до 61 особи.

Про це повідомляє столичне управління Держпродспоживслужби.

“За офіційними даними Державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України", кількість захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов'язаних із вживанням шаурми, становить 61 випадок”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 23 випадки інфекційних захворювань пов'язано із вживанням шаурми, придбаної в МАФі (автопричеп "Купава") біля станція метро "Дарниця". Ще 25 випадків пов'язано із вживанням 29-30 липня шаурми, придбаної в МАФі біля кафе «Річковий порт» на Поштовій площі. Ще 11 випадків гострої кишкової інфекції пов'язані із вживанням 30 липня шаурми, придбаної в МАФі біля супермаркету VARUS на Оболонському проспекті, 20А. Також 1 випадок захворювання зафіксовано після вживання шаурми біля станції метро “Лісова”, поінформували в Держпродспоживслужбі.

Зазначається, що спеціалістами в період з 31 липня по 1 серпня було здійснено виїзд на вищезазначені точки продажу шаурми, на даний момент всі МАФи зачинені.

Читайте також: В Одесі після масового отруєння зносять кіоски із шаурмою

Головним управлінням направлено листи на адреси районних Управлінь Національної поліції в Києві для вжиття відповідних заходів реагування внаслідок вчинення протиправних діянь, які містять ознаки злочину, передбаченого статтею 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Як повідомлялося, інформація про отруєння шаурмою в Києві почала надходити у понеділок, 30 липня. Вранці у середу повідомлялося про 39 постраждалих від отруєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-