В Одесі після масового отруєння зносять кіоски із шаурмою

В Одесі після масового отруєння зносять кіоски із шаурмою

Фото
Укрінформ
В Одесі закрили і частково демонтували кафе, в якому у вівторок, 8 травня, відвідувачі отруїлися шаурмою. Закрито ще кілька аналогічних закладів, деякі з них знесено.

Про це повідомив у Facebook в.о. заступника начальника управління розвитку споживчого ринку і захисту прав споживачів Одеської міськради Сергій Дубенко.

"Заклад, в якому сталося групове отруєння, закритий і навіть частково демонтований. Демонтовані ще дві споруди, в яких реалізовувалася шаурма: на 4-й станції В.Фонтана(повністю демонтований) і на Глушка, 16 (в процесі демонтажу). Закрито ще кілька десятків торговельних об'єктів, які реалізують шаурму", - йдеться в повідомленні.

За словами Дубенка, власник кафе, де сталося групове отруєння, надав і продовжує надавати матеріальну допомогу потерпілим.

Також на засіданні міської комісії з обстеження торгових точок, які продають шаурму, підприємцям було запропоновано призупинити діяльність усіх торгових точок, які реалізують шаурму, до моменту проведення перевірок їх на дотримання всіх санітарно-гігієнічних норм представниками Держспоживслужби у складі комісії. З 40 присутніх на зустрічі підприємців більш ніж половина негайно написали такі заяви і передали секретарю комісії для швидкої організації необхідних перевірок.

Читайте також: Смак сходу по-одеськи: шаурмою отруїлися 13 осіб

Дубенко відзначив, що за результатами перевірок підприємці, які отримають позитивні висновки Держспоживслужби щодо санітарно-гігієнічних умов виробництва шаурми і експлуатаційний дозвіл, зможуть відкрити свої заклади і працювати далі. Ті, хто не зможуть усунути виявлені порушення, перепрофілюють свою діяльність або їх павільйони будуть демонтовані.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Одесі госпіталізували 13 відвідувачів кафе "Вкус  Востока" (у тому числі дворічної дитини), які отруїлися шаурмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-