Поліція отримала 16 повідомлень про отруєння шаурмою на Дарниці

Поліція отримала 16 повідомлень про отруєння шаурмою на Дарниці

Укрінформ
Поліція Києва розпочала розслідування за фактом масового отруєння людей. На цей час від лікарняних закладів надійшло 16 повідомлень про отруєння. 

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"На цей час від лікарняних закладів надійшло 16 повідомлень. Правоохоронці вилучили продукцію та обладнання торгової точки. До чергової частини Дніпровського управління поліції вчора впродовж дня надійшли повідомлення лікарів із різних інфекційних відділень медичних закладів про госпіталізацію громадян з гострими кишковими інфекціями. Встановлено, що напередодні постраждалі купували шаурму на проспекті Броварському, після вживання якої почали себе погано почувати. Їх доставили до лікувальних закладів, одна постраждала відмовилася від госпіталізації", - повідомили у поліції. 

Як прокоментував начальник управління Олександр Кузьмін, слідчим відділом внесено відомості про цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 ст. 325 Кримінального кодексу України - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також: В Одесі після масового отруєння зносять кіоски із шаурмою

«Призначено ряд експертиз, серед яких судово-медичні та харчові продукти. Також проводиться перевірка закладу, в якому громадяни придбали фаст-фуд. Поліція вилучила обладнання та спілкується із власником та працівниками», - повідомив начальник управління.

За інформацією Держпродспоживслужби, у столиці зареєстрували 3 випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов'язаних із вживанням шаурми, придбаної в МАФі поблизу станції метро Дарниця. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-