У Києві пройшла хресна хода УПЦ МП

У Києві пройшла хресна хода УПЦ МП

Фото, відео
Укрінформ
Хресна хода Української православної церкви Московського патріархату завершилася у Києві без інцидентів. Паломники пройшли від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, попереду колони поліцейські організували патруль безпеки. Зокрема було задіяно поліцейські патрульні машини, а також машину з написом "вибухотехнічна служба".

Хресна хода УПЦ МП / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Також колону супроводжували поліцейські з собаками. Силовики постійно перевіряли квіткові клумби, розташовані по маршруту руху колони. Уздовж маршруту руху хресної ходи стояли бійці Нацгвардії.

По дорозі до Києво-Печерської лаври предстоятель УПЦ МП Онуфрій поклав квіти до пам'ятника герою Небесної Сотні Михайлу Жизневському, який загинув 22 січня 2014 року на вулиці Грушевського під час сутичок силовиків та активістів Євромайдану.

Очікується, що організатори хресної ходи повідомлять на брифінгу для журналістів кількість учасників заходу.

Читайте також: УППЦ пояснила різку відповідь Вселенського Патріарха на запрошення Кирила

Як повідомляв Укрінформ, раніше УПЦ МП провела молебень на Володимирській гірці. Окрім священнослужителів, у заході взяли участь народні депутати від "Опозиційного блоку" Юрій Бойко, Вадим Новинський, Нестор Шуфрич, Олександр Вілкул, позафракційний Володимир Литвин.

Як повідомлялося, урочистості з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України відбудуться 27 та 28 липня. 27 липня - хресна хода, організована Українською православною церквою Московського патріархату, а 28 липня - Українською православною церквою Київського патріархату. Очікується, що наймасовішим буде хресна хода, організована УПЦ Київського патріархату.

Хресна хода / Фото: Анатолій Сірик. Укрінформ

В урочистостях 28 липня візьме участь Президент України Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-