Борг Київенерго не передаватимуть наступнику  - рішення суду

Борг Київенерго не передаватимуть наступнику - рішення суду

Фото
Укрінформ
Господарський суд Києва постановив, що борг ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" не буде переданий КП "Київтеплоенерго".

Про це стало відомо під час засідання суду. 

"КП «Київтеплоенерго», ні територіальна громада міста Києва не має відповідати за борги ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз України», а тому відсутні підстави для висновку про наявність заборгованості КП «Київтеплоенерго» за спожитий природний газ", - зазначає суд.

Одночасно з винесенням зазначеної ухвали, суд звернеться до Верховного Суду для вирішення питання стосовно внесення до Конституційного Суду України подання щодо конституційності ч. 3 ст. 22 Закону України «Про теплопостачання».

Борг Київенерго не передаватимуть наступнику - рішення суду / Фото: Шамкін Данііл. Укрінформ

"Дане судове рішення обгрунтоване тим, що, на думку суду, частина 3 статті 22 Закону України «Про теплопостачання» в частині її поширення на суб’єктів господарювання, яким надано в користування (оренду, концесію, управління тощо) цілісний майновий комплекс (індивідуально визначене майно) з вироблення теплової енергії, кінцевий власник яких є відмінним від кінцевого власника суб'єкта господарювання, який раніше використовував зазначене майно (володів або користувався ним) суперечить положенням частини четвертої ст. 13, частинам першій, четвертій статті 41, частини 2 статті 61 Конституції України", - повідомили у суді.

Таким чином, суд на підставі статті 8 Конституції України та ч. 6 ст. 11 Господарського процесуального кодексу України не застосував положення ч. 3 ст. 22 Закону України «Про теплопостачання» до даних правовідносин, а керувався вказаними нормами Конституції України як нормами прямої дії.

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зріс на 2,3%

Таким чином, питання покладення боргу ПАТ «Київенерго» за спожитий газ перед ПАТ «НАК «Нафтогаз України» на КП «Київтеплоенерго» лишилося без задоволення. 

Вказана ухвала набрала законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена протягом десяти днів з дати складання повного тексту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-