Київські борги: Київенерго Ахметова погрожує судами жителям столиці

Київські борги: Київенерго Ахметова погрожує судами жителям столиці

Укрінформ
ПАТ «Київенерго» за три тижні до закінчення терміну дії угоди на управління тепломережами столиці попередило споживачів про те, що буде примусово стягувати борги за тепло, за допомогою Державної виконавчої служби.

Відповідне повідомлення компанії передане в розпорядження Укрінформу.

"Теплозабезпечення столиці є під загрозою. НАК «Нафтогаз України» відмовляється підписувати контракт з КП «Київтеплоенерго» через невирішену ситуацію з боргами за газ", - зазначається в повідомленні Київенерго, за часів управління якого тепломережами столиці, власне, і створювалися зазначені борги.

Так, за даними, які наводить Київенерго, заборгованість столичних споживачів та держбюджету за тепло і гарячу воду на  1 липня 2018 року становить у Києві майже 3,8 млрд грн. Зокрема населення та різні форми ЖЕО заборгували Київенерго за спожиті опалення та гарячу воду майже 2,7 млрд грн.

У Київенерго заявили, що наразі проводять претензійно-позовну роботу щодо боржників. Водночас компанія не надає даних щодо кількості позовів, які були подані до судів, або щодо суми боргів, які вдалося стягнути з боржників через суди.

"Для врегулювання заборгованості за спожиті клієнтами послуги "Київенерго" застосовує усі передбачені чинним законодавством методи. Зокрема, це претензійно-позовна робота. Якщо клієнт не реагує на попередження про заборгованість протягом 3-х місяців, його справа передається до суду. Після отримання рішення суду компанія звертається до Виконавчої служби із заявою про його примусове виконання", - зазначили в компанії.

Як повідомлялося, менш ніж за три тижні останні комунальні енергооб’єкти, що перебували в управлінні Київенерго, перейдуть місту. В травні 2018 році закінчився термін дії угоди на управління тепломережами столиці КМДА з ПАТ «Київенерго», і функція теплопостачання міста була передана комунальному підприємству «Київтеплоенерго». А 31 липня закінчується термін дії угоди на управління Київенерго київськими ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювальним заводом «Енергія». За рішенням Київради, з 1 серпня ці енергооб'єкти також переходять в управління КП «Київтеплоенерго». 

Читайте також: Кличко - Нафтогазу: Платити чужі борги? Вибачте...

З травня НАК «Нафтогаз України» відмовляється підписувати договір на постачання газу з КП «Київтеплоенерго» через невирішену ситуацію з боргами за попередній період. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-