Мін'юст відсудив у Київенерго 54 мільйони

Мін'юст відсудив у Київенерго 54 мільйони

Укрінформ
Господарський суд Києва задовольнив позов Міністерства юстиції до ПАТ "Київенерго" про відшкодування виплати внаслідок виконання рішення Європейського суду з прав людини на суму 54 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції з посиланням на заступника міністра Світлану Глущенко.

"За 3 місяці, упродовж яких тривало підготовче провадження, Міністерством юстиції надано усі докази, у тому числі оригінали платіжних доручень, які свідчать про законність виплати компанії «Золотий мандарин ойл» 54 млн грн. Крім того, Мін'юстом використано процесуальні інструменти, передбачені новою редакцією Господарського процесуального кодексу України, зокрема, залучено експертів у галузі права та використано їхні висновки з правових питань. В результаті суд підтримав нашу позицію», - зазначила Глущенко.

Читайте також: Мін’юст розповів деталі справи, яка могла спричинити обшуки НАБУ

Як повідомлялося, рішенням Господарського суду Києва від 2009 року ПАТ "Київенерго" зобов'язали повернути на користь ТОВ "Золотий Мандарин Ойл" мазут марки М-100 загальною кількістю 24,63 тис. тонн заставною вартістю 54,1 млн грн, який перебував на зберіганні "ТЕЦ №5 Київенерго".

Згодом, на виконання рішення Європейського суду з прав людини, вказану суму було виплачено ТОВ "Золотий Мандарин Ойл" із державного бюджету. Пізніше Національне антикорупційне бюро звинуватило посадових осіб Мін'юсту у розтраті коштів.

У січні 2018 року Міністерство юстиції звернулося до суду з проханням стягнути з ПАТ "Київенерго" 54,2 млн грн регресу за програним у Європейському суді з прав людини позовом компанії "Золотий Мандарин Ойл".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-