День Дніпра відзначили грандіозним запливом у Києві

День Дніпра відзначили грандіозним запливом у Києві

Фото, відео
Укрінформ
Масштабний екологічний захід "День Дніпра-2018" відбувся 7 липня в українській столиці. Він проходив під гаслом "Чистий Дніпро починається з тебе" і розпочався із запливу через Дніпро, в якому взяли участь сотні охочих.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила голова Державного агентства водних ресурсів України Ірина Овчаренко, мета заходу - привернути увагу українців до проблем Дніпра. 

"Цим заходом ми хочемо привернути увагу українців до проблем головної річки країни, адже дніпровською водою користується 70% населення", - наголосила Ірина Овчаренко. 

В "Історичному перепливі Дніпра" - з Труханового острова біля Паркового мосту до набережної біля Поштової площі - взяли участь майже триста учасників, які попередньо на нього зареєструвалися. Пряма трансляція перепливу відбувалася на Поштовій площі.

Дніпро перепливали як любителі, так і професіонали, враховуючи швидкість, з якою вони додали відстань від Труханового острова до Річкового вокзалу. Заплив відбувався у кілька етапів, коли учасників по черзі на Трухановому острові шикували в лінію. За безпекою запливу слідкували патрулі, рятувальники, швидка допомога. 

«Історичний переплив Дніпра» /Фото Анатолія Сірика

Фотокореспонденту Укрінформу Анатолію Сірику поталанило потрапити на катер патрулів рибоохорони і зробити унікальні знімки запливу. 

На Поштовій площі містився пункт зустрічі, де кожному з учасників марафону надягали на груди пам'ятні медалі. 

У рамках "Дня Дніпра-2018" також проходить кампанія проти застосування пральних порошків, які містять фосфати або фосфонати. На заході підбивали підсумки конкурсу "Мій улюблений пральний порошок - без вмісту сполук фосфору".

Читайте також: В Україні відзначають День Дніпра

Також відбулися танцювальний флешмоб "Dnipro-dance", виставки дитячих малюнків "Мальовничий Дніпро" та фото "Дніпро різноманітний", конкурси для дітей.

Організатор заходу - Держводагентство України за підтримки Мінприроди, Регіонального проекту ЄС "Водна ініціатива плюс" (EUWI+), ПрАТ "Укргідроенерго", AQUAMAN 3.8, КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-