Артефакти Поштової площі необхідно зберегти - Кличко

Артефакти Поштової площі необхідно зберегти - Кличко

Укрінформ
Київрада під час пленарного засідання розгляне узгоджений проект рішення щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі.

Про це сказав, відкриваючи засідання, мер Києва Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета цього документа - збереження артефактів, знайдених під час розкопок. Ухвалення цього рішення дозволить винятково в рамках закону продовжити археологічні дослідження з подальшою музеєфікацією знахідок на Поштовій площі, аби зберегти знайдені археологічні артефакти для майбутніх поколінь", сказав Кличко. 

Читайте також: Сім київських пляжів отримали міжнародну відзнаку — Кличко

Документом планується залучити зарубіжних фахівців з археології для консервації знахідок на Поштовій площі. Проект рішення передбачає створення у сфері управління КМДА комунального закладу «Центр консервації предметів археології». При цьому Кличко зауважив, що є реальна небезпека для киян, які приходять відпочивати на Поштову площу, оскільки існуючі конструкції треба зміцнювати. За його словами, необхідно розпочати створення альтернативного проекту укріплення об'єкту розкопок. А стосовно закидів про те, що Кличку потрібен торговий центр, повідомив, що якщо зараз розривати договір з інвестором, доведеться повертати сотні мільйонів гривень. Мер додав, що через те, що конструкції незміцнені, там все може "завалитись і постраждають люди". Тому, зауважив Кличко, необхідно в рамках закону продовжити розкопки і зберегти знахідки. "Сподіваюсь, що сьогодні по цьому питанню ми проголосуємо позитивно", - додав він.

Згодом Київрада підтримала рішення щодо створення музею на Поштовій площі - за нього проголосувало 68 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-