КМДА з компанією «Visa» підписали угоду про партнерство та співробітництво

КМДА з компанією «Visa» підписали угоду про партнерство та співробітництво

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація підписала з компанією «Visa» угоду про партнерство та співробітництво, яка дає можливості для розбудови системи безготівкових розрахунків у місті.

Про це інформує перс-служба КМДА .

«Сьогодні ми підписуємо цю угоду про партнерство та співробітництво між компанією «Visa» та Київською міською державною адміністрацію. А вже завтра наші команди розпочнуть спільну роботу над впровадженням нових сервісів та створенням інноваційних міських проектів», - заявив мер Києва Віталій Кличко під час церемонії підписання документа.

Він нагадав, що вже більше трьох років столична влада активно розбудовує цифрову міську інфраструктуру, запроваджуючи систему технологічного управління містом KYIV Smart City, а безготівкові платежі - один із важливих напрямків цієї роботи.

«Сьогодні кияни можуть оплачувати безконтактно прохід у метро. А також здійснювати розрахунки за допомогою технологій PayPass, Google Pay, Apple Pay. Київ став 5 містом у світі, яке запровадило прохід у метро за допомогою безконтактних платіжних карток», - зауважив Кличко.

Окрім того, зазначив він, кияни мають можливість здійснювати безготівкову оплату за комунальні послуги.

Читайте також: Кличко: Незворотність децентралізації треба зафіксувати в Конституції

В.о. глави регіону СНД і Південно-Східної Європи компанії «Visa» Дмитро Крепак зазначив, що компанія зацікавлена працювати у столиці.

«Ми підтримуємо місто Київ у прагненні втілювати нові технології та покращувати якість життя громадян. Наша компанія має великий досвід у впровадженні великих програм у європейських столицях. Прикладом може бути Лондон. Там до 50 відсотків операцій розрахунків у транспорті відбувається безготівковим шляхом», - зазначив Крепак.

Міський голова Києва зазначив, що «безготівкове місто отримує більше податкових надходжень, адже таким чином економіка виводиться з тіні.

Окрім того, за його словами, перехід на безготівкові платежі дасть можливість отримувати дані, які дозволять дізнатись більше про потреби громадян і створювати ті сервіси, які їм потрібні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-