Без води та світла: Кличко пояснив, чому Київтеплоенерго пішло до суду

Без води та світла: Кличко пояснив, чому Київтеплоенерго пішло до суду

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко наголошує, що столична влада звернулася до суду, аби змусити НАК «Нафтогаз» укласти угоду на газопостачання «Київтеплоенерго» та не допустити відключення теплоелектростанцій, які виробляють електроенергію для столиці.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Ми змушені звернутися до суду, щоб не допустити зупинки газопостачання ТЕЦ, що виробляють не лише теплову, а й електричну енергію. Сподіваюся, найближчим часом позов буде розглянутий і ми вирішимо проблему з відсутністю гарячої води в столиці. Я роблю все, аби захистити інтереси киян. А платити чужі борги? Вибачте, 1 мільярд 200 мільйонів - це 10 нових дитячих садків! Кияни не повинні сплачувати за наслідки господарської діяльності приватних компаній», - зазначив Кличко.

У повідомленні наголошується, що  близько 3 тисяч житлових будинків Києва залишаються без гарячої води через відмову НАК «Нафтогаз» укласти договір із «Київтеплоенерго» на постачання природного газу.

Як повідомлялося, «Київтеплоенерго» звернулося до Господарського суду м. Києва із позовом до ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» про визнання укладеними договорів про постачання природного газу.

Із травня поточного року виконавцем послуги постачання гарячої води та опалення стало комунальне підприємство «Київтеплоенерго». Саме «Київтеплоенерго» після завершення угоди з ПАТ «Київенерго», яка діяла останні 16 років, взяло на себе функції управління теплоенергетичним комплексом міста та виконання функції тепло- та водопостачання у Києві.

НАК «Нафтогаз» відмовив «Київтеплоенерго» в укладенні угоди: газопостачальна компанія заявляє, що угода буде укладена лише після того, як міське підприємство погодиться взяти на себе боргові зобов'язання попереднього виконавця послуг - ПАТ «Київенерго».

Читайте також: Київтеплоенерго подає до суду на Нафтогаз

Заборгованість ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз» становить  майже 5 млрд грн. Вона виникла внаслідок накопичення: близько 3 млрд грн боргів населення, мільярду гривень - боргу державного бюджету за надані пільги та субсидії, теплопостачання бюджетних установ, різниці у тарифах, а ще близько 1 млрд грн - нарахованих штрафів та пені. 

Міська влада Києва звернулася до Кабінету міністрів України як до представника власника компанії НАК «Нафтогаз» і сподівається на його допомогу в недопущенні у столиці ризиків виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-