Kyiv Pride відвідає ще один німецький політик

Kyiv Pride відвідає ще один німецький політик

Укрінформ
Україну 16-18 червня має намір відвідати державний секретар у справах Європи МЗС Німеччини Міхаель Рот.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі відомства.

"Державний секретар у справах Європи Міхаель Рот відвідає 16-18 червня Україну", - поінформували у МЗС.

Рот візьме участь у Марші рівності в Києві, зустрінеться з урядовцями, депутатами і представниками неурядових організацій, громадянського суспільства.

У центрі переговорів - процес реформ в країні, особливо з точки зору дотримання прав людини і становища меншин в Україні.

Читайте також: Депутат-радикал просить суд заборонити “Київпрайд”

"Уряд Києва почав важливі реформи, і ми рішуче схвалюємо ці зусилля. Україна може й надалі розраховувати на нашу солідарність і підтримку", - заявив Рот напередодні візиту. Водночас, підкреслив він, Берлін з нетерпінням чекає, що Україна продовжить рішуче рухатися шляхом реформ і демонструватиме всеосяжну прихильність політиці в галузі захисту прав людини і меншин. Рот запевнив, що його країна проявляє солідарність з релігійними, етнічними і культурними меншинами.

Він також підкреслив, що Німеччина стоїть на боці уряду у питанні вирішення конфлікту на сході України, але водночас чекає, що він зробить свій внесок до реалізації Мінських угод з тим, щоб мир, нарешті, зміг прийти у кризовий регіон. Держміністр пообіцяв чітко викласти у своїх переговорах заклик до того, що зусилля не повинні слабшати.

Раніше свою участь у Марші рівності в Києві анонсувала депутат Європарламенту, співголова парламентської асамблеї Euronest Ребека Хармс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-