Депутат-радикал просить суд заборонити “Київпрайд”

Депутат-радикал просить суд заборонити “Київпрайд”

Укрінформ
Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук просить Окружний адміністративний суд Києва заборонити проведення в столиці 17 червня Маршу рівності «Київпрайд».

Про це він повідомив у себе на сторінці у Facebook.

«Звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до КМДА з вимогою заборонити гей-парад в столиці», - написав він.

При цьому депутат опублікував фото позовної заяви від 15 червня.

Читайте також: Марш рівності у Києві охоронятимуть майже 5 тисяч копів

В ній він просить суд, окрім того, що винести рішення про заборону проведення маршу, «визнати протиправною бездіяльність Київської міської адміністрації щодо невчинення дій на заборону проведення Маршу».

«Більше того проведення гей-параду в столиці становить загрозу громадському порядку, життю і здоров'ю українців. У зв'язку з цим якщо хочуть, то хай ходять-бродять десь в полі за межами міста», - написав він.

Про призначення судового засідання, час і місце проведення депутат пообіцяв повідомити згодом.

Як повідомлялося, у неділю в Києві відбудеться Марш рівності "КиївПрайд". Очікується, що у заході візьмуть участь близько 5 тисяч осіб.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала правоохоронців вжити максимальних заходів безпеки для учасників "Киїпрайду", а співвітчизників - доброзичливо і спокійно поставитися до акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-