Вибух авто у Києві: поліція знайшла фрагменти гранати

Вибух авто у Києві: поліція знайшла фрагменти гранати

Укрінформ
У Києві із автомобіля "Волга", від вибуху в якому постраждали четверо дітей, вилучено фрагменти гранати РГД-5.

Про це поінформував під час брифінгу начальник поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З місця пригоди вилучено декілька фрагментів гранати РГД-5. Остаточна інформація буде відома після проведення вибухотехнічної експертизи. Попередньо є такі фрагменти", - сказав він.

Читайте також: Власника авто, що вибухнуло в Києві, затримали на Рівненщині

Крищенко розповів, що діти відкрили в автомобілі коробку, після чого стався вибух. Наразі власник автомобіля затриманий і надає покази правоохоронцям. Він є жителем столиці, 1967 року народження, брав участь в АТО у складі Збройних сил України і є офіцером запасу.

За словами Крищенка, наразі слідчі не виключають, що вибухівку в автомобіль міг закласти хтось інший. Також не відкидається версія терористичного акту. 

За фактом вибуху поліція порушила кримінальну справу за ст. 263 ККУ (незаконний обіг вогнепальної зброї).

Як повідомлялося, 14 червня внаслідок вибуху в автомобілі у Святошинському районі Києва четверо дітей зазнали поранень та госпіталізовані до "Охматдиту", двоє з них – у важкому стані.

Поліцейські встановили, що епіцентром вибуху став старий автомобіль, який вже тривалий час був припарковиний неподалік від одного з будинків.

Попередньо з’ясовано, що четверо дітей віком від 5 до 11 років вирішили погратися в автомобілі, для чого залізли в салон авто. Там вони знайшли предмет, який вибухнув.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-