ГПУ затримала власників

ГПУ затримала власників "Агромарсу" за пташиний могильник під Києвом

Фото
Укрінформ
На Київщині затримано керівників та бенефіціарів ТОВ "Комплекс - Агромарс", представленого на ринку під ТМ "Гаврилівські курчата", у межах справи про завдання екологічної шкоди на суму 253 млн грн.

Про це повідомив у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

"ГПУ та Нацполіція затримали керівників та бенефіціарів ТОВ "Комплекс - Агромарс". Вони підозрюються в тому, що з метою отримання надприбутків нехтували правилами утилізації відходів і захоронювали їх у землях поблизу сіл", - написав Луценко.

За його словами, бізнесмени також підозрюються в тому, що не сплатили за ліцензію на користування підземними водами.

"І головний гріх: не можна так зневажати простих селян Вишгородщини, які живуть в отруєному агробаронами середовищі", - підкреслив генпрокурор.

"Комплекс Агромарс" — холдингова компанія, на ринку представлена торговою маркою "Гаврилівські курчата".

Читайте також: У Мінрегіоні розраховують на ухвалення Закону про поводження з відходами цьогоріч

Співзасновником товариства є Євген Сігал - народний депутат 3-7 скликань. Обирався в парламент від НРУ, СДПУ(о), двічі - від Блоку Юлії Тимошенко. У ВР 7-го скликання обирався від Партії регіонів.

Президентом "Комплексу Агромарс" є Марина Сігал.

Раніше прес-служба Генпрокуратури повідомила про затримання власників агрохолдингу та керівника структурного підрозділу за підозрою в організації пташиного могильника та забрудненні навколишнього середовища, які завдали збитків на понад 200 млн грн.

За даними слідства, власники бізнесу організували утилізацію відходів шляхом їх захоронення на земельних ділянках, а також створення стихійних сміттєзвалищ - так званих могильників. Такий засіб переробки становить велику загрозу для санітарно-епідеміологічного благополуччя та здоров'я жителів навколишніх сіл.

Фото: Юрій Луценко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-